FAQ Corona-maatregelen voor bandencentrales (Update 18 maart 2020)

 

Zowel voor jouw veiligheid als deze van onze medewerkers, heeft de overheid ook Corona-maatregelen opgelegd aan de bandencentrales. Hieronder geven we je zoveel mogelijk antwoorden op je vragen.

 

Onze medewerkers blijven in deze periode zoveel mogelijk tot uw dienst. Omdat de beschikbaarheid per vestiging echter kan afwijken, adviseren wij je om op voorhand telefonisch of per e-mail contact op te nemen met de Vulco vestiging in uw buurt.  Vind hier een Vulco vestiging in je buurt.

 

We rekenen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie. Intussen wensen we jou en je familie een goede gezondheid en kijken ernaar uit je binnenkort weer veilig in onze bandencentrales te mogen verwelkomen!

 

 

Uw Vulco-team

 

 

Welke Corona-maatregelen werden opgelegd aan de bandencentrales?

 

Om de verspreiding van het Corona-virus verder in te perken, heeft de overheid ook maatregelen opgelegd voor bandencentrales. Hieronder een overzicht van de maatregelen die op dit moment van toepassing zijn:


 

De handelsruimte dient gesloten te worden en in de werkplaats mogen alléén nog dringende reparaties plaatsvinden. Ook dringende depannages mogen nog gebeuren. Er is een uitzondering voor alles wat met de landbouw en voeding te maken heeft. Deze sector mag gewoon bediend worden.

Hierbij dienen telkens de regels met betrekking tot Social Distancing gerespecteerd te worden (1,5m tussen de mensen).

 

Kan ik mijn winterbanden komen wisselen?

Wij mogen in deze periode enkel dringende reparaties en depannages uitvoeren. Een wissel van winter- naar zomerbanden is geen dringende werkzaamheid en is dus verboden. Van zodra de overheid de corona-maatregelen versoepelt en wij terug wissels mogen uitvoeren, kan u ons contacteren om een afspraak in te plannen.

 

Vind hier een Vulco vestiging in je buurt.

 

Zijn de Vulco-centrales open?

Door deze situatie werden sommige bandencentrales genoodzaakt volledig hun deuren te sluiten, anderen hebben permantie voorzien om dringende reparaties en depannages uit te kunnen voeren. Omdat de beschikbaarheid per vestiging kan afwijken, adviseren wij daarom om op voorhand telefonisch of per e-mail contact op te nemen met de Vulco vestiging in uw buurt.

 

Vind hier een Vulco vestiging in je buurt.

 

Is het wettelijk toegestaan te rijden op winterbanden tijdens de lente/zomer?

  • Indien de snelheidsindex van je winterbanden lager is dan het vereiste minimum (zie gelijkvormigheidsattest van uw auto) maar minimaal Q bedraagt, wordt deze montage het hele jaar aanvaard voor zover binnen het gezichtsveld van de bestuurder een goed leesbaar zelfklevend etiket werd aangebracht met de vermelding van de maximumsnelheid voor de betreffende winterbanden.
  • Indien de snelheidsindex van de winterbanbanden gelijk aan of hoger is dan het vereiste minimum (zie gelijkvormigheidsattest van uw auto), wordt deze montage steeds aanvaard.

 

Vind hier een Vulco vestiging in je buurt.

 

Wanneer moet ik mijn banden laten vervangen?

De wettelijke minimale profieldiepte van personenbanden is 1,6 mm.

Je kan dit herkennen aan de slijtage-indicatoren. Dit zijn kleine rubberen blokjes in de hoofdgroeven met de letters TWI erbij (Tread Wear Indicator). Is het profiel tot op deze slijtage-indicator versleten? Dan is de wettelijke limiet bereikt en moet de band worden vervangen.

Als je banden het minimale profiel van 1,6mm bereikt hebben, is het noodzakelijk deze te laten vervangen. Neem hiervoor contact op met een Vulco-vestiging in uw buurt.

 

Omdat de beschikbaarheid per vestiging kan afwijken, adviseren wij om op voorhand telefonisch of per e-mail contact op te nemen. Vind hier een Vulco vestiging in je buurt.