Autobanden zoeken
Een Vulco expert zoeken

Een Vulco expert zoeken

Vredestein

Op 6 november 1908 werd Emile Louis Constant Schiff eigenaar van de Nederlandse Guttapercha Maatschappij in Delft, de voorloper van Vredestein.
De grondstof was aanvankelijk guttapercha, een harde rubberachtige substantie gemaakt van het melksap van een tropische boom, vandaar de naam van het bedrijf, dat allerlei producten maakte, zoals schoenhakken, tennisballen, vloerbedekking, matrassen, laarzen en binnenballen voor voetballen.

Vredestein logo

In 1946 werd de N.V. Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein in Enschede opgericht. Het Amerikaanse autobandenbedrijf B.F. Goodrich had ruim 20% van de aandelen. Een klein jaar later legde Schiff de eerste steen van de fabriek in Enschede. Begin jaren zeventig vinden de Vredestein-producten hun weg naar 125 verschillende landen.

Vredestein is er trots op een van de oudste bandenfabrikanten ter wereld te zijn, met een geschiedenis die meer dan 100 jaar terug gaat.

Unieke positie in banden voor klassieke auto’s

Moderne techniek, klassiek design, dat kenmerkt de banden die Vredestein ontwikkelde voor de groeiende markt van klassieke auto’s. Met het Vredestein Classic-programma nemen zij een unieke positie in binnen dit segment en met de tyre selector is de juiste band voor iedere klassieker of youngtimer snel gevonden.

Europees

Als fabrikant van premiumbanden in het hart van Europa weten wij als geen ander wat de markt verlangt. Innovatie is altijd een sleutelbegrip geweest en vanuit het in Enschede gevestigde internationale R&D Centre worden banden ontwikkeld en getest die regelmatig als testwinnaar uit de bus komen.