Autobanden zoeken
Een Vulco expert zoeken

Een Vulco expert zoeken

Waarom Runflat banden?

Runflat banden zijn speciale banden die ervoor zorgen dat u niet meer direct hoeft te stoppen bij een lekke band. Met deze banden kunt u voorzichtig doorrijden als uw band lek is. Zo belandt u niet meer in gevaarlijke situaties, zoals op de vluchtstrook, waar u dan onmiddelijk uw band moet vervangen.

Bij Vulco Banden en Autoservice bent u het hele jaar door van harte welkom. Wij geven u graag advies over deze banden.

Voordelen Runflat band

    • U houdt controle over de auto; bij een normale lekke band verliest u de controle over de auto waardoor u niet verder kunt rijden. De Runflat band biedt hier een oplossing voor. Met een snelheid van maximaal 80 km/uur rijdt u met zo’n band nog een veilige afstand van maximaal 80 kilometer.

 

    • Meer bagageruimte; een reservewiel is bijna onnodig om mee te nemen. Hierdoor bespaart u veel ruimte in uw auto. Deze ruimte kunt u weer voor andere spullen gebruiken, zoals de gevarendriehoek of die brandblusser waar nu geen ruimte voor is. Veel nieuwe voertuigen bieden overigens alleen nog een reparatieset en geen volwaardig reservewiel!

 

  • Niet stilstaan op gevaarlijke plekken langs de weg; het grootste voordeel van een Runflat band is misschien nog wel dat u niet meer op gevaarlijke plekken langs de (snel)weg stil hoeft te gaan staan om uw band te verwisselen. U rijdt naar een veilige plek waar u de band kan wisselen of eventueel de hulpdiensten kan bellen.

Wat zijn Runflat banden?

De zijkant van de band, ook wel wang genoemd, is bij Runflat banden verstevigd.

 

U herkent runflat banden aan de codering op de zijkant van de band. Afkortingen die hiervoor veel gebruikt worden zijn o.a. ROF (RunOnFlat), RFT (RunFlatTire), DSST (Dunlop Self Supporting Tyre) of SSR (Self Supporting Runflattire).

RUNFLAT BANDEN, TOT 80KM DOORRIJDEN BIJ EEN LEKKE BAND

Runflat banden en TPMS

Runflat banden kunnen helaas niet onder iedere auto gemonteerd worden. De bandenspanning moet gemonitord worden als je gebruik maakt van Runflat banden. Een bandenspanningcontrolesysteem is dus verplicht in combinatie met runflat banden.

Het TPMS systeem laat zien wanneer de bandenspanning van uw band is gedaald. U krijgt hier een melding van op uw dashboard. Het TPMS systeem is belangrijk omdat u er anders minder snel achter komt dat uw band lek is. De kans is dan groot dat u een te lange afstand te snel rijdt en er een onveilige situatie ontstaat of dat uw band en velg alsnog beschadigd raken.

Bij Vulco Banden en Autoservice adviseren wij u graag over de Runflat banden.