Autobanden zoeken
Een Vulco expert zoeken

Een Vulco expert zoeken

Banden wisselen bij Vulco Banden en Autoservice

Schieten de temperaturen weer omhoog? Dan is het weer tijd voor zomerbanden. Of dalen de temperaturen sterk? Wees dan op tijd met het wisselen naar winterbanden. U bent van harte welkom om uw banden te laten wisselen bij Vulco Banden en Autoservice. Wij zijn voorzien van alle materialen om uw banden snel en efficiënt te verwisselen. Wij nemen u graag alles uit handen. Wij wisselen uw banden terwijl u geniet van een lekkere kop koffie of tussendoor boodschappen gaat doen. Ook zonder afspraak bent u welkom om langs te komen. Wij vinden altijd wel een moment om uw banden te wisselen.

Wanneer is het tijd om mijn banden te wisselen?

Het is lastig inschatten wanneer het tijd is om uw autobanden te wisselen. Daar willen wij u graag een handje bij helpen. Wij hebben voor u een aantal redenen op een rijtje gezet waar u op kunt letten.

 • Allereerst vragen verschillende weersomstandigheden andere eisen van autobanden.
  De winter vraagt om banden die tegen gladheid en sneeuw kunnen. Terwijl de zomer om autobanden vraagt die tegen de hitte kunnen. Stijgen de temperaturen boven 7 graden Celsius dan is het tijd voor zomerbanden. Daalt het kwik onder de 7 graden Celsius dan zijn winterbanden nodig.
Laat uw banden wisselen bij Premio Banden en Autoservice
  • Een tweede reden is om slijtage te voorkomen.
   Dit komt omdat de omstandigheden waar de banden voor zijn gemaakt ontbreken. Het is daarom verstandig om uw autobanden tijdig te wisselen. Daarnaast gaat u een stuk veiliger de weg op.

 

 • Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is.
  Dat is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden in Europa. Wij adviseren echter uw banden bij uiterlijk 2 millimeter te vervangen.
Laat uw banden tijdig wisselen in de winter. Een bandenwissel laat u doen bij Premio Banden en Autoservice
 • Tot slot rijdt u een stuk comfortabeler op autobanden die in goede staat zijn.
  Het is belangrijk om uw autobanden op tijd te laten wisselen. U heeft dan namelijk een betere wegligging. Bovendien bespaart u op benzine en rijdt u een stuk zuiniger. Verder blijven rijden met banden die versleten zijn, is erg riskant. Ga daarom voor veiligheid en zekerheid en laat op tijd uw banden wisselen.