Autobanden zoeken
Een Vulco expert zoeken

Een Vulco expert zoeken

Bandentests – De beste banden vergeleken

Wilt u graag veilige en kwalitatief goede banden? Of bent u op zoek naar banden uit Test-Aankoop of een andere specifieke test? Vulco Banden en Autoservice biedt alle banden uit de bandentests aan. Zo bent u verzekerd van de juiste banden.

 

De verschillende banden testen van instanties

Er zijn verschillende bandentests omdat er ook verschillende banden zijn. Er zijn namelijk zomer-, winter- en all season banden. Doordat iedere band andere specificaties en eigenschappen heeft, is er voor iedere band een andere bandentest. Tevens zijn er verschillende instanties die testen, naast de fabrikanten.

Zomerbandentest

Zomerbanden worden getest op de veiligheid en het rijgedrag dat de banden vertonen op nat en droog wegdek. Er wordt specifiek gelet op bocht- en remgedrag, remmen, afrolgeluid en afrolcomfort. Bij nat wegdek wordt er ook gelet op de aquaplaning en bocht-aquaplaning.

Zomercheck banner

Winterbandentest

De winterbandentest let op de veiligheid en het rijgedrag dat de banden vertonen op nat en op droog wegdek. Bij deze bandentest wordt gelet op het bocht- en remgedrag, remmen, afrolcomfort en afrolgeluid. Daarnaast wordt er gekeken naar aquaplaning en bocht-aquaplaning. Winterbanden worden specifiek getest op het rem- en bochtgedrag op sneeuw en ijs en hoe ze de beklimming van heuvels afleggen.

All Season bandentest

De All Season bandentest let eveneens op de veiligheid en het rijgedrag op nat en droog wegdek. Er wordt gekeken naar het bocht- en remgedrag, het remmen, afrolcomfort en afrolgeluid. Daarnaast wordt gekeken naar de aquaplaning en bocht-aquaplaning en het bocht- en remgedrag op sneeuw en ijs. Tot slot wordt er gelet op de beklimming van heuvels.

Iedere test kijkt ook naar de duurzaamheid, brandstofgebruik en de hoge snelheid.

all-seasonbanden

Wie zijn de test-instanties?

Er zijn veel verschillende instanties die banden op eigenschappen testen. Naast het consumenten belang hebben veel van deze partijen ook commerciële belangen. Het is nu eenmaal zo dat dergelijke testen veel gebruikt en gelezen worden.

Een van de bekendste zijn;